DİPAM Akademi 2022

“Uluslararası Hukuk”

 

Uygulama

Dersler ZOOM uygulaması üzerinden yapılacak ve katılımcılara her dersten önce dersin linki mail adresleri vasıtasıyla ulaştırılacaktır. Derslerin 90 dakika ve interaktif olması öngörülmektedir.

Dersler 1 hafta süreyle katılımcıların kullanımına açık şekilde bulut sisteminde yer alacak ve 1 haftanın sonunda görüntüler kaldırılacaktır. Ders görüntüler sadece katılımcılar içindir ve hiçbir sebeple kaydedilemez, yayınlanamaz, dağıtımı gerçekleştirilemez.

Gerçekleştirilecek olan 24 dersin 20 tanesine katılanlar e-sertifika almaya hak kazanacaktır. Programın sonunda yapılacak değerlendirme sınavı/ödevini alanlara ise değerlendirme sonucunu belirten Akademi Serifikası’na ek Transkript verilecektir.

Kimin İçin

Uluslararası hukuk alanında çalışmalarda bulunan ve uluslararası hukuk, örgütler, çatışma çözümü, bölgesel sorunlar gibi alanlarda teorik ve güncel konular hakkında ilgisi olan uzmanlaşmak isteyenler için. Özellikle lisans üçüncü-dördüncü sınıf, lisansüstü öğrencileri ile akademi, dışişleri, kamu ve özel sektörden konu hakkında belirli bir altyapısı olan herkes.

Kayıt ve Ödeme

Kayıt işlemi sırasına göre ve sınırlı sayıda katılımcının kabul edileceği programda kayıt bilgileri eksiksiz doldurulmalı ve ödeme işlemi tamamlanmalıdır.

Program ücreti 450₺’dir. (3 kur / 24 ders)

 

Tarihler

09 Aralık 2022 tarihine kadar başvurular kabul edilecektir. Dersler 3 Aralık 2022 – 25 Şubat 2023 tarihleri arasında Cumartesi günleri gerçekleşecektir.

 

Ders Programı

Ön Kayıt Formu

Tarih

Ara 17 2022

Zaman

10:00 - 13:15

Daha Fazla Bilgi

Daha Fazla Oku

Yer

ZOOM Uygulaması
Kategori

İletişim

DİPAM Academy
Telefon
+90 216 310 30 40
E-Posta
academy@dipam.org
KAYIT OL

Konuşmacılar

  • Büyükelçi (E) Fatih CEYLAN
    Eski NATO Daimi Temsilcisi
  • Büyükelçi (E) Halil AKINCI
    Eski Türk Konseyi Genel Sekreteri
  • Büyükelçi (E) Mithat RENDE
    Eski OECD Daimi Temsilcisi
  • Doç. Dr. Aylin ÜNVER NOİ
    Haliç Üniversitesi
  • Doç. Dr. Cemre PEKCAN
    Çanakkale 18 Mart Üniversitesi
  • Doç. Dr. Çiğdem NAS
    İKV Genel Sekreteri - Yıldız Teknik Üniversitesi
  • Doç. Dr. Efe Can GÜRCAN
    İstinye Üniversitesi
  • Doç. Dr. Gonca OĞUZ GÖK
    Marmara Üniversitesi
  • Doç. Dr. Hakan ARIDEMİR
    Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
  • Doç.Dr. Fahri ERENEL
    Doç.Dr. Fahri ERENEL
    İstinye Üniversitesi EPAM Başkanı / Tuğg. (E)

    1980 yılında iktisat anabilim dalını başarı ile tamamlayarak Piyade subayı olarak Kara Harp Okulu’ndan, 1991 yılında Kurmay Subay olarak Kara Harp Akademisinden mezun olmuştur. 1993 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisini bitirmiştir. 1996 yılında ABD’de Barış Gücü Operasyonları’nın planlanması ve uygulanması eğitimini almıştır. 2003 yılında Beykent Üniversitesinde Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında, 2017 yılında Yeni Yüzyıl Üniversitesinde İş Sağlığı ve Güvenliği alanında Yüksek Lisansını, 2006 yılında İstanbul Üniversitesinde İnsan Kaynakları Yönetimi Bilim Dalında Doktorasını, 2018 yılında İstanbul Üniversitesinde Sosyoloji lisans eğitimini tamamlamıştır. 1980-2010 yılları arasında Türk Silahlı Kuvvetlerinin çeşitli kademelerinde görev yapmıştır.2005 yılında Tuğgeneralliğe terfi etmiştir. Yaklaşık 8 yıl (Şırnak, Hakkari, Ağrı ve Tunceli) Terörle Mücadelede uygulayıcı ve planlayıcı olarak görev almıştır. 2 yıl süre ile Kıbrıs’ta cephe hattında görev yapmıştır. Azerbaycan’ın güvenlik stratejisine yönelik planın yapılması çalışmalarında yer almış ve Azeri subaylara Azerbaycan’da eğitim vermiştir. Hudut güvenliği çalışmalarında özellikle sistem ve malzeme tedarik ve sözleşme yönetiminde görev almıştır. Türkiye’nin Entegre Sınır Yönetimi Stratejinin Uygulanmasına Yönelik Ulusal Eylem Planı çalışmalarında yer almıştır. Milli Savunma Bakanlığında 3 yıl boyunca Silahlı Kuvvetlerin her türlü tedarik ve önemli silah, mühimmat, araç vb. proje faaliyetlerinin yürütüldüğü Tedarik Dairesinin Başkanlığı görevini sürdürmüştür. Kamu ihale mevzuatı çalışmalarında ve Planlama-Programlama ve Bütçeleme süreçlerinde yer almıştır. AKUT Arama Kurtarma Derneğinde, arama kurtarma çalışmaları konusunda eğitim almış ve uygulamalarda bulunmuştur. B sınıfı iş güvenlik uzmanıdır. İş Sağlığı ve Güvenliği alanında birçok çalışmaları bulunmaktadır.2017 yılında Yönetim ve Strateji alanında Doçent olmuştur. Milli Savunma Üniversitesi Atatürk Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nde, 10 yıldır Savunma Kaynaklarının Planlanması ve Yönetimi ile Güvenlik ve Strateji yüksek lisans dersleri vermektedir.

  • Dr. Başar BAYSAL
    Ankara Bilim Üniversitesi
  • Dr. Ebru CAYMAZ
    Çanakkale 18 Mart Üniversitesi
  • Dr. Nebile Pelin MANTI
    İstanbul Üniversitesi
  • Dr. Özlem YÜCEL
    Medeniyet Üniversitesi
  • Haydar ORUÇ
  • Prof. Dr. Ayşegül SEVER
    Marmara Üniversitesi
  • Prof. Dr. Burak Samih GÜLBOY
    İstanbul Üniversitesi
  • Prof. Dr. Cavid ABDULLAHZADE
    Ankara Üniversitesi
  • Prof. Dr. Hasan KÖNİ
    İstanbul Kültür Üniversitesi
  • Prof. Dr. Rauf VERSAN
    İstanbul Üniversitesi
  • Prof.Dr. Mesut Hakkı CAŞIN
    Prof.Dr. Mesut Hakkı CAŞIN
    DİPAM Danışma Kurulu Üyesi

    Yeditepe Üniversitesi, Hukuk Fakültesi

  • Prof.Dr. Sedat AYBAR
    Prof.Dr. Sedat AYBAR
    İstanbul Aydın Üniversitesi

    Dokuz Eylül Üniversitesi Uluslararası İktisat Bölümünden mezun olan Prof. Dr. Sedat Aybar, yüksek lisans ve doktora derecelerini Londra Üniversitesi SOAS’dan almıştır.

    Kadir Has Üniversitesinde Yardımcı Doçent ve Doçentlik yapan Aybar, halihazırda İstanbul Aydın Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi ve Finans Bölüm Başkanı, Afrika Uygulama ve Araştırma Merkezi ile
    Çin Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürüdür.

    1996’da, İngiltere, Denizaşırı Ülkeler Kalkınma Örgütü (ODI) için ‘Sahra-altı Afrika’ya Yatırım Yapan Kurumsal Yatırımcıların Finansal Yatırım Kararlarının İncelenmesi’ projesinde danışmanlık yapan Aybar, 1997-2008 yılları arasında Güney Afrika Cumhuriyeti, Landbank (Ziraat Bankası) Yönetim Kurulu Başkanına, bankanın yeniden yapılandırılması konusunda danışmanlık vermiş; Güney Afrika Cumhuriyeti’nde “Gerçekler ve Yeniden Barışma Konseyi” tarafından görevlendirilen Banka İzleme Komisyonunda danışmanlık yapmıştır.

    IMF’de çalışan 1200 uzman iktisatçıya yönelik eğitim programı ve audio-vizyon programlarının hazırlanması projesinde araştırmacı olan Aybar, Etiyopya Merkez Bankası çalışanlarına yönelik, Birleşmiş Milletler tarafından finanse edilen Açık Piyasa İşlemleri konusunda eğitim programı ve uygulama rehberi hazırlanması projesinde görev almış; 2005 yılında Moldova Merkez Bankasına finansal reform ile ilgili danışmanlık vermiştir.

    Londra Üniversitesi ile birlikte Asya Kalkınma Bankası (ADB) tarafından yürütülen Azerbaycan sürdürülebilir iktisadi büyüme stratejisi için teknik kapasite yardımı projesi ile UNDP tarafından Özbekistan Cumhuriyeti için yürütülen Milenyum Kalkınma Hedefleri çerçevesinde, yoksulluk yanlısı makro-ekonomik politika stratejileri geliştirme projesinde görev alan Aybar, UNDP’ye Azerbaycan, Gümrük ve Sınır Geçişleri ve Serbest Ticaret Bölgeleri Konusunda danışmanlık yapmıştır.

  • Prof.Dr. Uğur ÖZGÖKER
    Prof.Dr. Uğur ÖZGÖKER
    İstanbul Arel Üniversitesi

Sonraki Etkinlik

Comments are closed.

Back to top of page