“Bölgesel İnisiyatifler ve Küresel Güvenlik İlişkisi” Paneli
Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından organize edilen Uluslararası Hitit Güvenlik Çalışmaları Kongresi’nin ikincisi 09-11 Aralık 2022 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir.
Diplomatik İlişkiler ve Politik Araştırmalar Merkezi (DİPAM), 11 Aralık 2022 Pazar günü Kongre kapsamında bir tematik oturum düzenleyecektir. “Bölgesel İnisiyatifler ve Küresel Güvenlik İlişkisi” konulu panelde farklı bölgelerin küresel güvenlik için etkileri tartışılacaktır.
Oturum Başkanı: Dr. Tolga SAKMAN
Konuşmacılar:
Dr. Tolga SAKMAN
“Çok Katmanlı Güvenlik Bölgesi Olarak Akdeniz: Avrupa’yı Korumak”
Ahmet İŞCAN
“Irak: Şii Hilali’ndeki Çatlak ve Geleceği”
Doç. Dr. Esra PAKİN ALBAYRAKOĞLU
“Artıları ve Eksileriyle Körfez İşbirliği Konseyi ve Çatışma Yönetimi”
Doç. Dr. Uğur Yasin ASAL
“Karadeniz Jeopolitiğinin Küresel Güvenlik Üzerindeki Dönüştürücü Etkisi: 2008-2022”
Konuşmacılar
-
Doç. Dr. Uğur Yasin ASALDİPAM, İstanbul Ticaret Üniversitesi
-
Dr. Tolga SAKMANDİPAM Başkanı
2010 yılında Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünü bitiren Tolga SAKMAN aynı yıl Harp Akademileri Komutanlığı Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (SAREN) Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programına başladı ve “Türk Diasporası’nın Avrupa Siyasal Sistemine Katılım Süreçlerinin Analizi: Almanya, Hollanda, Belçika” konulu tezi ile mezun oldu. Hali hazırda İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora çalışmalarına Prof. Dr. Haluk ALKAN danışmanlığında yazdığı “Başkanlık Sisteminde Güvenlik Yönetimi” konulu tezi ile devam etmektedir.
2012 yılında Türk-Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) bünyesinde Uzman Yardımcısı unvanıyla başlayan görevine daha sonra Uzman ve son olarak da kurum bünyesinde kurulan Milli Savunma ve Güvenlik Enstitüsü’nde Temmuz 2018’e kadar Direktör olarak devam etmiştir. 2016 yılında Nişantaşı Üniversitesi’nde Rektörlük Koordinatörü ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde Öğretim Elemanı olarak göreve başlayan SAKMAN Mayıs 2018’e kadar bu görevlerini sürdürmüştür. Diaspora, güvenlik ve Avrupa siyaseti konuları başta olmak üzere bugüne kadar 8 kitap/kitap bölümü ile 20 civarında bildiri çalışması hazırlamış, yurtiçi ve yurtdışında 20 civarında projede koordinasyon görevinde bulunmuştur.
-
Prof. Dr. Esra Pakin ALBAYRAKOĞLUDİPAM, Bahçeşehir Üniversitesi
Doç. Dr. Esra Pakin-Albayrakoğlu lisans programını Bilkent Üniversitesi Amerika Kültürü ve Edebiyatı Bölümü’nde tamamlamış, yüksek lisans ve doktora derecelerini de aynı üniversitenin Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden almıştır. Bahçeşehir Üniversitesi’nde tam zamanlı, Milli Savunma Üniversitesi’nde de misafir öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Uzmanlık alanları, Türkiye ve Körfez Bölgesi özelinde güvenlik ve savunma meseleleridir. Son dönem yayınları arasında Ebru Canan-Sokullu tarafından derlenen Turkey in Transition: Politics, Society, and Foreign Policy (Peter Lang, baskıda) kitabındaki “Turkey in Africa: From Aid to Arms” başlıklı makale ve P. Gözen-Ercan tarafından derlenen Turkish Foreign Policy (Palgrave Macmillan, 2017) kitabında yer alan “Turkish Parliamentary Debates on the American War in Vietnam (1964–1971)” çalışması yer alır. İngilizce, Fransızca ve Almanca literatür takip edebilmekte, Rusça’yı ise temel yeterlilik seviyesinde kullanabilmektedir.
Comments are closed.